19 липня 2017, 14:20, Світ

У Білорусі стартують жнива. Експерти прогнозують хороший урожай зернових

В даний час окремі райони Білорусі ведуть збирання озимого ячменю. Станом на 17 липня, з площі понад 6,3 тис. га при врожайності 41,7 ц/га намолочено понад 26,4 тис. тонн озимого ячменю. Крім того, господарствами країни проводиться збирання урожаю озимого ріпаку. На сьогоднішній день при врожайності 19,7 ц/га намолочено 58 тис. тонн ріпаку, повідомляє belta.by.

Андрій Заневський, начальник головного управління рослинництва Міністерства сільського господарства і продовольства Білорусі розповів просто ситуацію на полях.

«Прогнозується, що більш низькі відносно минулого року температури повітря при підвищеній вологості не повинні справити негативний вплив на основну масу зернових культур. Валовий збір врожаю зернових і зернобобових культур буде не нижче минулого року. Масові жнива, імовірно, почнуться на наступному тижні», — повідомив Андрій Заневський.

Начальник головного управління рослинництва також розповів, що фази розвитку сільськогосподарських культур у зв'язку з температурами нижче торішніх будуть більш розтягнутими.

«Крім того, в нинішньому році ми пізніше посіяли культури, відповідно, пізніше масово приступимо до збирання зернових. На аналогічну дату минулого року було прибрано понад 3% площ», — додав Андрій Заневський.

Наразі господарствами країни проводиться підготовка зернозбиральної техніки та устаткування для проведення кампанії зі збирання цьогорічного урожаю ранніх зернових.