21 листопада 2022, 16:31, Насіння

Новий сорт лохини Талісман стане доступний для вирощування в Україні

Про це повідомляє Kurkul.com.

«Талісман оголошений публічним сортом (public domain), тобто посадковий матеріал можна вирощувати без ліцензії. При цьому сорт не поступається за виробничими характеристиками та якістю продукції сучасним ліцензійним та «клубним» сортам!», — цитує видання повідомлення селекційної компанії «ФруТек».

Зазначається, що новий середньо-пізній сорт селекції USDA-ARS отримано в результаті контрольованого схрещування сортів Магнолія й Елізабет. Рослина сильноросла, невибаглива, утворює потужний кущ з порівняно невеликою кількістю пагонів. Сорт пізно цвіте, що знижує ризик пошкодження цвіту весняними заморозками, має задовільну зимостійкість (більш зимостійкий в порівнянні з Дюком) та відмінну самоплідність (може вирощуватись великими блоками моносортом, не потребує перехресного запилення з іншими сортами).

Згідно з даними компанії, сорт оголошений публічним (вирощування садивного матеріалу не потребує ліцензії).

Як додали в компанії, розплідник «ФруТек» — один із перших європейських розплідників, який отримав безвірусний базовий матеріал сорту «Талісман» від оригінатора і вже наступного сезону він буде доступний вітчизняним виробникам.

Читати також: Як вирощувати лохину: вибір саджанців, посадка, удобрення, підготовка до зими