19 липня 2017, 12:40, Україна

ФГ Кищенці розкриває формулу успіху: якісні ЗЗР та модернізація техніки з оптимізацією живлення

День поля у ФГ «Кищенці» відвідав Latifundist.com.

Захід організувала компанія «БіоДобрива» (дистриб'ютор датської фірми BioNutria) за участю популярного виробника пестицидів і мікродобрив CHEMISCHE GUTER AG і дистриб'ютора агрохімії і насіння ДП «ТАК».

«Всього у нас 15 тис. га. Ми 15 років в Україні та починали з 800 га. Моя мета — підняти врожайність з 1 га, а не забрати у своїх сусідів землю, щоб мати великий земельний банк », — підкреслив Корнеліс Хузінха, директор ФГ «Кищенці»

Корнеліс розповів, що в структурі сівозміни по 22% припадає на кукурудзу, соняшник та озимі зернові, а також по 11% — на ріпак, цукровий буряк і сою. Також близько 400 га завжди відводиться під овочівництво.

Обробку посівів господарство проводить за голландською системою — 6 разів, а з компанією CHEMISCHE GUTER AG співпрацюють давно, та неабияк задоволені якістю продуктів компанії.

У ході проведення заходу, Павло Бондаренко, представник компанії CHEMISCHE GUTER AG, розповів про основні продукти засобів захисту рослин компанії.

«Завдяки особливій формулі діючі речовини з наших ЗЗР рослини вбирають миттєво, швидко засвоюють, тобто продукт швидше спрацьовує», — уточнив директор по роботі з клієнтами.

Власник і директор фермерського господарства «Кищенці» Корнеліс Хузінха, виступаючи перед аграріями, пояснив, що основний акцент господарство робить на модернізації сільгосптехніки, а також застосуванні високоякісних добрив та засобів захисту рослин для отримання максимальної врожайності.

«Три роки тому ми вирішили спробувати підвищити потенціал кукурудзи на 25%. Ми відвідали кілька компаній в США і визначили, що якщо вносити добрива практично під саму рослину, то це допомагає збільшити врожайність кукурудзи з 1 га. При посіві ми вносимо фосфор і азот. А коли кукурудза має 4—5 листків, ми використовуємо спеціальну машиною. Все, що вона робить, — це розрізає землю і вносить дефекат. Основна ідея в тому, щоб максимально стимулювати розвиток кукурудзи в правильний час, щоб сформувався хороший початок », — додав Хенрік Лаурсен, агроном господарства з 20-річним досвідом.