15 листопада 2022, 15:00, Урожай

Врожай гречки 2 тисячі тонн зібрали в Контінентал, завершують збирати кукурудзу

Про це повідомила пресслужба компанії.

«Гречка, валовий збір якої становить майже 2 тис. т, повністю виправдала усі наші сподівання щодо продуктивності та врожайності, — коментує операційний директор Віталій Ставнічук. — З одного гектара намолочували у чистому вигляді 1,8 т. Враховуючи важливість цієї культури для населення та ситуацію в країні, наступного року ми не лише залишаємо гречку у структурі наших посівів, а й плануємо збільшити відведені під неї площі до 4 тис. га»

В компанії відмітили вищі за планові показники урожайності картоплі. Так, залікова врожайність чипсових сортів становить 31 т/га, столових — 39,6 т/га. Значно перевищили очікування насіннєва і крохмальна картопля — 36,3 і 41,2 т/га відповідно. Попередні побоювання аграріїв щодо заморозків не справдилися.

Читайте також: Деформації качанів кукурудзи та їх проростання: пояснення

Врожайність цукрового буряку також відповідає плановій — 60 т/га. Зібрані коренеплоди одразу відправляють на цукрові заводи на Тернопільщині.

В компанії завершили обмолот сої та соняшнику, триває збирання кукурудзи. Паралельно проводять обробіток ґрунту під ярі культури для наступного сезону.

Нагадаємо, аграріям розповіли, як зберігати зерно в полімерних рукавах.