11 листопада 2022, 10:33, Урожай

Аграрії Полтавщини зібрали 50% пізніх культур і на 99% завершили посівну

Про це на своєму Телеграм-каналі розповів Дмитро Лунін, голова ОВА.

За його словами, зернових і зернобобових намолотили понад 2 млн тонн.

«Наближається до завершення обмолот соняшнику та сої. Зібрано відповідно 1,1 млн тонн та 365 тис. тонн. Триває збирання цукрового буряку. Накопано понад 690 тис. тонн. Набирає обертів робота на кукурудзяних полях. Уже зібрали близько 550 тис. тонн», — зазначив Дмитро Лунін.

Він додав, що області добігає кінця сівба озимих культур. 99% запланованих площ засіяли. Завершили сіяти ячмінь, жито та ріпак. Ось-ось завершиться сівба пшениці та тритикале.

Крім того, очільник Полтавської ОВА поінформував, що 113 аграріїв області отримають більше 1700 поліетиленових рукавів для тимчасового зберігання зерна. Ця допомога надійшла у межах співпраці Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) спільно з Мінагрополітики України.

«Наші аграрії міцно тримають свій фронт. Вони посіяли й виростили урожай, нині його збирають. І дуже важливе питання — його зберегти. Кожен такий рукав уміщує до 200 тонн зерна. У ньому воно може зберігатися протягом кількох місяців під відкритим небом. Щоб отримати ці засоби зберігання продукції, сільгоспвиробники подавали заявки через Державний аграрний реєстр. Світ розуміє, наскільки важливе значення має Україна для забезпечення продовольчої безпеки в багатьох країнах. Світ підтримує нас. Вдячний усім міжнародним партнерам — Канаді, Японії та Minderoo Foundation — за допомогу», — наголосив Дмитро Лунін.

Читати також: Україна забезпечена рукавами для зберігання врожаю — Мінагрополітики