18 липня 2017, 11:30, Урожай

Погода не змогла завадити жнивам на Чернігівщині

Минулого тижня господарства області розпочали збиральну кампанію. Але на заваді масовим жнивам стали несприятливі погодні умови. На сьогодні до збирання ранніх зернових та зернобобових культур приступили господарства 8 районів Чернігівщини. Ними обмолочено понад 3 тис. га, намолочено близько 16 тис. тонн зерна, повідомляє Департамент АПР Чернігівської ОДА.

Так, збирання озимої пшениці розпочали сільгоспвиробники Бахмацького, Бобровицького, Варвинського, Ічнянського, Козелецького, Куликівського і Прилуцького районів. 

Озимий ячмінь збирають на Ічнянщині, Козелеччині, Куликівщині та Ніжинщині.

Крім того, в області намолочено більше 5 тис. тонн ріпаку з майже 2 тис. га площ, засіяних цією культурою. Наразі озимий ріпак збирають у Бахмацькому, Бобровицькому, Варвинському, Ічнянському, Куликівському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Прилуцькому та Сновському районах.

Збирати горох розпочали господарства Козелеччини.

Нагадаємо, цьогоріч сільгосппідприємства області мають зібрати біля 640 тис. га зернових та зернобобових культур. З них — ранні зернові та зернобобові займають понад 240 тис. га.

Детальніше про хід збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».