27 жовтня 2022, 16:50, Техніка

Плужну підошву на глибині 40 см можна подолати глибоким розпушуванням — досвід

Про це розповів головний інженер «Бистрицької філії» компанії «НІБУЛОН» Михайло Кристалевський, повідомляє Traktorist.ua.

З його слів, найшвидшим та найдієвішим способом зняття плужної підошви є глибоке розпушування. 

«Перший обробіток ми проводимо глибше. Наразі це 45-50 см. Потім буде поступове зменшення глибини обробітку до 25-30 см. Також у наших планах максимальна відмова від використання плугів», — каже Михайло Кристалевський.

Для такого завдання в компанії обрали глибокорозпушувач TERRALAND PROFI  компанії BEDNAR. Михайло Кристалевський відмітив додаткову перевагу агрегата, зокрема, що ці глибокорозпушувачі забезпечують вищу змінну продуктивність і високу якість обробітку, їхня вартість, порівняно з плугами аналогічної ширини захвату, удвічі менша, що зменшить в цілому витрати на придбання нової техніки для підприємства.

Читайте також: Овочі на зберіганні та як їх знаходять гнилі

«Звісно, прихильники мінімальних, а то й нульових технологій засудять таке кардинальне рішення щодо втручання в землю. Втім лише проведення глибокого рихлення дає змогу швидко позбутися ущільнення й відразу побачити ефективність цієї операції. А я впевнений вона буде», — підсумував головний інженер.