26 жовтня 2022, 15:00, Україна

Укргідрометцентр спростував припущення щодо екстремальних холодів у зимовий період 2022-2023

Про це повідомив керівник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, пише dsnews.ua.

Він відмітив, що на Україну чекає середньостатистична зима, яка буде схожою на попередні.

«Скажімо так: будуть періоди тепла, а будуть періоди холодів. Але в цілому зараз йде тенденція на глобальне потепління клімату, підвищення температури, парниковий ефект. Наші прогнози це підтверджують», — зазначив Владислав Білик.

І попри те, що дуже багато хто каже, що зима буде холодною, ці розмови не є науково обґрунтованими, додав він.

Читайте також: Овочі на зберіганні та як їх знаходять гнилі

Загалом у погодному сценарії Гідрометцентру сказано, що ймовірність тривалих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25..-30°​С в Україні є дуже низькою. Владислав Білик прокоментував, це так: «будуть певні періоди з холодом, певні — з теплом, але нічого надзвичайного та особливого ми не очікуємо».

Зазначається, що в погодному сценарії нічого не сказано про опади, але високі температури вказують на те, що стабільних снігових заметів в Україні ймовірно не буде.

«Вже тривалий час у південній частині України за всю зиму не буває стабільного снігового покриву. Найбільш сніжні наші області — західні та північні. Найдовше та найчастіше сніговий покрив зберігається у них. Сніг зимою буде. З більшою ймовірністю, у цих регіонах», — пояснив керівник відділу метеорологічних прогнозів.

Нагадаємо, поточні ринкові умови змушують аграріїв відмовлятися від кукурудзи.