26 жовтня 2022, 10:25, Посівна

Опади відтвермінували сівбу озимої пшениці, розпочату в серпні — ІМК

Про це йдеться на сторінці компанії у facebook.

«Ми почали посів озимої пшениці досить рано, ще наприкінці серпня, — розповідає Генеральний директор ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» Іван Крючков. — Це давало підстави сподіватися, що закінчити його вдасться в оптимальні терміни. Проте затяжні вересневі дощі не дали нам цього зробити і ми завершуємо посів тільки в другій половині жовтня»

Через те, що посівна суттєво розтяглася в часі, стан посівів неоднорідний, кажуть в компанії. Однак на майже 6 500 га пшениця вже зійшла і навіть кущиться. Після дощів було тепло, тож фахівцям компанії довелося не планово вносити гербіцид.

Читайте також: Овочі на зберіганні та як уникнути гнилей

«На решті площ, засіяних пізніше, сходів поки немає. Проте прогноз обіцяє нам досить теплу погоду, земля волога, тож є достатньо підстав сподіватися хороших сходів», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, цього року площі під озиму пшеницю у Чернігівському кластері ІМК збільшено в кілька разів: під культуру відведено близько половини площі, яку обробляє підприємство, — 13 тис. га проти звичних 4-5 тис. га. Таке рішення пов’язане зокрема з тим, що навесні підприємство не змогло провести посівну кампанію через те, що значна частина його полів потребувала розмінування.

Крім того, цьогоріч в кластері посіяли і дослідні ділянки сортової озимої пшениці.

Нагадаємо, фахівець порадив, як запобігти фітотоксичності протруйників на пізніх посівах озимої пшениці.