19 жовтня 2022, 15:36, Посівна

Аграрії Волині вже посіяли 90% площ озимого жита від запланованого

Про це повідомляє Суспільне|Волинь з посиланням на слова Олександра Книша, керівник відділу рослинництва і технічної політики обласного управління агропромислового розвитку.

З його слів, найбільше аграрії висіяли озимої пшениці – майже 100 тис. га, що становить 2/3 від загальної площі посівів.

«Ріпаку посіяно під урожай 2023 року 50 тисяч гектарів, завершується сівба озимого ячменю на площі майже 8 тисяч гектарів. Також добігає завершення сівба озимого жита, якого посіяно 90 % або 16 тисяч гектарів», – зазначив посадовець.

Зі слів Ігоря Ліштвана, головного агронома сільгосппідприємства з села Вільхівка Луцького району, посіяли 2 тисячі гектарів озимого ріпаку, 150 гектарів озимого жита і 3 тисячі гектарів пшениці. Аграрій зазначає, що зараз погодні умови сприяють проведенню посівної кампанії, тому працюють цілодобово.

«Почали ми сіяти озиму пшеницю 10 вересня. Пару днів посіяли і почались дощі. Вони йшли три тижні. Попри дощі, ми старалися не зупинятися і продовжувати сіяти. В нас ця справа затягнулася, бо ми вже днів 10, як мали завершити сівбу озимини», – каже агроном.

Завершує посів озимої пшениці під урожай наступного року тракторист Віталій Сидорчук у господарстві "Городище". З його слів, спочатку підготували ґрунт, а зараз сіють озимину.

Попри те, що посівна кампанія на Волині змістилася в часі, каже керівник відділу управління агропромислового розвитку ОВА Олександр Книш, достатня кількість вологи восени є сприятливим чинником, що закладає гарні підвалини в очікуваннях на урожай наступного року.

Читати також: Аналізувати особливості ґрунтовідмін на кожному полі порадили експерти