3 жовтня 2022, 11:38, Техніка

Цікавість до міжрядного обробітку зростає внаслідок подорожчання ЗЗР — думка

Про це йдеться в матеріалі: «Ціни на ЗЗР зашкалюють. Поради від Claydon, як зменшити витрати на хімію‎»‎ на Latifundist.com.

Дедалі більше господарств використовують міжрядні культиватори. Більше того, на сьогодні в господарствах практикують вирощувати навіть зернові культури з широким (від 30 см) міжряддям для зручності догляду за посівом, кажуть фахівці компанії Claydon.

Читати також: Ринок добрив і ЗЗР в сезоні 2022: постачання, попит і прогнози на 2023‎

Вони відмітили, що у 2020-21 рр. на одній із ферм Великої Британії спеціалісти компанії Agrii провели масштабні дослідження впливу технології компанії на розвиток посівів та економіку агропідприємства.

Досліджувалась ефективність використання практично всіх задіяних у роботі агрегатів від Claydon у різних комбінаціях та оцінювалась їхня економічна ефективність та доцільність застосування. Один із етапів передбачав оцінку економічної доцільності використання міжрядного культиватора TerraBlade під час догляду посівів пшениці.

«Різниця на одних і тих же ділянках пшениці, але «з» та «без» використання міжрядного культиватора в середньому становить понад 200 фунтів на гектар, а точніше 257 фунтів на гектар. При цьому затрати на обробіток одного гектару культиватором TerraBlade є мінімальними і перебувають на рівні 25 фунтів на гектар‎», — підрахували спеціалісти.

Додається, що в середньому у сезоні 2020-2021 рр. маржинальність вирощування озимої пшениці фермерами Великої Британії була на рівні 865 фунтів на гектар.‎

Нагадаємо, аграрії на Одещині збирають два врожаї кукурудзи за сезон.