14 липня 2017, 14:00, Урожай

Дощі зупинили жнива на Одещині

SuperAgronom.com дізнався в агрономів області щодо ситуації зі збиранням урожаю.

Агроном ТОВ «Агропереробка», Олександр Мшанецький розповів, що вчорашній дощ змусив господарство припинити збирання урожаю.

«Учора пройшли дощі, інтенсивність звичайно різна, але намокли багато полів. Сьогодні техніка стоїть, нічого не молотимо! Зранку перевіряв стан полів, вологість посівів 16%, для нашого регіону це досить високий показник. Будемо надіятись з обіду все ж вдасться вийти в поле і змолотити хоча б щось», — розповів Олександр Мшанецький.

Агроном компанії «Hazera», Вадим Серкіз наголосив, що через дощі, господарство ще взагалі не розпочало жнива і через це втрачає цьогорічний урожай.

«Перепоною для збирання урожаю були не тільки вчорашні дощі, у нас в регіоні вже декілька тижнів зливи. Ніяк не можемо вийти в поля. Ситуація з культурами плачебна, посіви ячменю попадали, очікуємо недобір урожаю на рівна 5—10 ц/га.  Горох потріскався, складно цього року нам з жнивами. Надіємось опади припиняться. Північ уже жнивує, а ми ще не почали, такого давно не пригадую», — додав Вадим Серкіз.

Наразі господарства області чекають поліпшення погодних умов, адже більша частина посівів все ще не скошена, а кожен наступний день простою — втрати урожаю.