15 вересня 2022, 16:58, Добрива

Названа ефективна комбінація добрив для підживлення озимого ріпаку

Такі рекомендації, зокрема, дають в компанії UKRAVIT SCIENCE PARK.

Звернути увагу вони рекомендують на добриво Авангард Ріпак, здатне забезпечити потреби ріпаку в елементах мінерального живлення на ранніх фенофазах та на 10-15% підвищити коефіцієнти засвоєння сполук азоту, фосфору, сірки, калію з добрив і ґрунту.

«Активуватимуться обмінні процеси культури на клітинному рівні, що сприятиме росту і розвитку кореневої системи, закладанню квіткових бруньок, проявиться антистресовий та стимулюючий ефект. Це сприятиме успішній перезимівлі та формуванню високої продуктивності», — йдеться в повідомленні.

Разом із добривом Авангард Ріпак (2,0 л/га) можна застосовувати добриво Авангард Бор (В — 150 г/л, N — 65 г/л) в нормі 1,0-1,5 л/га в одному розчині.

Фахівці пояснюють, що коренева система культури на ранніх фазах розвитку ще слаборозвинена та має низьку поглинальну здатність. І навіть якщо ґрунти господарства мають середній або підвищений вміст рухомих сполук бору, на рівні 0,3-0,5 мг/кг ґрунту, коефіцієнт їх споживання культурою становить лише 3-6%. А таке підживлення стимулюватиме ріст і розвиток кореневої системи та вегетативних органів, сприятиме відтоку продуктів фотосинтезу з вегетативних органів у кореневу систему та усуватиме дуплистість кореневої системи, підсилювати імунітет до хвороб і стійкість до несприятливих умов.

Нагадаємо, за даними Мінагрополітики, українські аграрії обирають олійні культури як альтернативу зерновим.

Читати також: