15 вересня 2022, 10:34, Добрива

Біорозкладні добрива: в Ізраїлі розробили технологію контрольованого вивільнення поживних речовин

Про це повідомляє en.globes.co.il.

Розробку представила ізраїльська спеціалізована мінеральна компанія ICL, яка оголосила про запуск виробництва сечовини з контрольованим вивільненням ego.x.

Це інноваційне рішення представлене спеціальним покриттям, яке має на меті максимізувати продуктивність сільськогосподарських культур та при цьому:

  • обмежити вплив добрива на навколишнє середовище;
  • зменшити втрати поживних речовин;
  • підвищити ефективність використання поживних речовин до 80%; 
  • збільшити врожайність або досягти аналогічної врожайності зі зменшеними нормами добрив;
  • допомогти зменшити кількість і обсяг внесення азоту та забезпечити послідовне та передбачуване вивільнення поживних речовин.

Технологія Eqo.x була спеціально розроблена для відповідності майбутнім європейським стандартам добрив, які набудуть чинності в 2026 році. Технологія буде застосована до продуктів ICL CRF, призначених для сільськогосподарських культур, включаючи бренди Agromaster і Agrocote. 

«Це досягнення є ключовим інструментом як Європейської стратегії «Від ферми до столу», так і Стратегії ЄС щодо ґрунтів до 2030 року, метою яких є скорочення втрат поживних речовин принаймні на 50% до 2030 року», — йдеться в повідомленні.

Зі слів президента ICL innovative ag solutions Елада Ааронсона, технологія допоможе регулювати щоденне вивільнення поживних речовин, реагуючи на потреби кожної культури, що призведе до збільшення ефективності використання поживних речовин. Крім того, інноваційне покриття забезпечить точне живлення і спростить внесення добрив, а також значно зменшить вимивання поживних речовин у ґрунт і в ґрунтові води порівняно зі звичайними добривами.

Читати: Захист озимого ріпаку восени: головні аспекти та поради фахівця

В ICL прогнозують розпочати постачання добрив з технологією Eqo.x до ЄС до 2023 року. На це компанія виділила фінанси у розмірі $ 20 млн у нову виробничу лінію на своєму заводі в Херлені в Нідерландах.

Нагадаємо, в Україні зросли ціни на карбамід.