9 вересня 2022, 13:30, Технології

Міжрядний обробіток на забур’янених ділянках дозволяє заощаджувати на ЗЗР

Про це розповів Ігор Богданов, директор з інформаційних технологій та технічних питань, член правління компанії, у матеріалі «Економія під час війни: чи допомагає точне землеробство?» на SuperAgronom.com.

«Цей захід ми проводимо не по всій площі, а тільки на проблемних забур’янених ділянках як підстраховку. Цьогоріч робили скільки встигали на три агрегати, 800-900 га. Міжрядна культивація дозволяє не застосовувати зайвий раз ЗЗР та не витрачати на них кошти. Це і допомагає заощадити», — каже Ігор Богданов.

Міжрядні культиватори в холдингу мають КРН вітчизняного виробника. Ігор Богданов відмітив, цьогоріч планували купити культиватори оснащені камерами та системою підрулювання.

«Така система з камерою запобігає вирізанню рядків культурних рослин і, з досвіду колег, технологія забезпечує непоганий результат. Збільшує наробіток по культивації і зменшує ризик травмування рослин», — додає фахівець.

На жаль, через війну і цю інвестицію довелося відкласти до кращого часу, та в A.G.R. Group плекають надію, що цей час не забариться. А впроваджені після перемоги новинки увіллються в уже вибудовану систему ТЗ і віддячать збільшенням енергоефективності сільгоспмашин, додавши ще пару відсотків виробітку до отриманих 25%, плюс економії до досягнутого рівня 7%.