6 вересня 2022, 13:38, Добрива

Названо високоефективне мікродобриво для передпосівної обробки насіння озимих зернових

Про це повідомляють фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK.

«Як наслідок, озимі зернові культури не можуть дати добре розвинені однорідні сходи, сформувати розгалужену кореневу систему, виробити підвищену стійкість до стресів, викликаних дефіцитом вологи, неоптимальним рН, ущільненням ґрунту тощо, накопичити достатній вміст цукрів у вузлі кущення та високий вміст зв’язаної води у клітинах, яка не замерзає взимку, — зазначає керівник напрямку мікродобрив компанії Сергій Адаменко. — Це стає на заваді успішній перезимівлі посівів озимих, їх ранньому відновленню весняної вегетації та активному росту і розвитку, що в подальшому знизить і врожайність»

Саме тому Сергій Адаменко рекомендує агровиробникам передпосівну обробку насіння комплексом легкодоступних макро-, мезо- та мікроелементів, а також стимуляторів росту паралельно з протруюванням в одному робочому розчині. З його слів, це дозволить забезпечити культуру повноцінним збалансованим живленням та стимуляторами росту на ранніх фазах вегетації. 

Захист озимого ріпаку восени: головні аспекти та поради фахівця
Читати

Для цього він рекомендує обрати легкодоступне добриво зі стимулюючим ефектом Авангард Старт. Воно на 3-5% підвищує енергію проростання та на 8-10% — польову схожість насіння. Легкодоступні сполуки фосфору та комплекс інших елементів мінерального живлення сприяють появі однорідних дружних сходів, накопиченню цукрів у вузлі кущіння на рівні 38-40%, підвищенню вмісту зв’язаної води у клітинах, що забезпечує підвищену холодо- і зимостійкість молодих рослин та активне їх відростання навесні. Амінокислоти та полісахариди добрива стимулюють ріст і розвиток озимих зернових культур на ранніх фенофазах. 

Водночас озимі зернові культури стають стійкішими до хвороб, низьких і мінусових температур, стресів, що забезпечує успішну перезимівлю та реалізацію генетичного потенціалу врожайності, каже фахівець.

Нагадаємо, сільгоспвиробники отримають знижку 10% на мікродобрива.