1 вересня 2022, 16:50, Урожай

Під час літніх жнив в Контінентал Фармерз Груп зібрали 446 тисяч тонн врожаю

Перший етап жнив завершили із заліковою врожайністю культур:

  • ячменю — 6,37 т/га;
  • пшениці — 6,23 т/га;
  • ріпаку — 3,56 т/га.

«Ми перетнули екватор цьогорічних жнив — першу хвилю звершено з гарним результатом. Урожайністю ми задоволені по всіх культурах, адже, зважаючи на посушливу весну, були певні ризики. Зібране відвантажуємо на власні елеватори, які підготували до сезону завчасно. Враховуючи сприятливу погоду, днями розпочали викопування картоплі. Пік другої хвилі жнив очікуємо на кінець вересня — початок жовтня. Серед пізніх культур у нас соняшник, кукурудза, соя, гречка та буряк», — зазначив Віталій Ставнічук, операційний директор «Контінентал Фармерз Груп».

Наразі на полях холдингу триває сівба озимих під урожай 2023 року та, зокрема, завершується сівба ріпаку на площі 35,2 тис. га.

Наступними сіятимуть пшеницю, яка займає найбільшу частку в структурі озимих — 42,3 тис. га, та ячмінь на 16,1 тис. га.

Жнива — це тільки початок: як збирають та зберігають зерно в Контінентал Фармерз Груп?
Читати

В Контінентал зазначають, що з огляду на погодні умови під час цієї посівної максимальний акцент роблять на збереженні вологи. У роботі застосовують виробничі технології, які передбачають класичний обробіток культиваторами Horsch Tiger і сівбу сівалками Horsch Pronto, або умовний прямий висів, який виконують одразу після збору пшениці та ячменю сівалками Horsch Focus та Claydon Hybrid 6T.

Нагадаємо, на Тернопільщині діти вирощують борщовий набір і чай для ЗСУ.