31 серпня 2022, 15:00, Урожай

В ГК Прометей завершили жнива ранніх культур з урожайністю 5,93 т/га

Погодні умови в ході жнив, як зазначають в компанії, були більш сприятливими, ніж минулого року. Тривалі опади були лише на частині полів, де збирання затяглося на тиждень. Урожайність культур склала:

  • Пшениця — 7,12 т/га;
  • Ячмінь — 6,6 т/га.
  • Ріпак — 4,07 т/га;

Читати також: Рістрегуляція та живлення озимого ріпаку — технологічні аспекти

Вигідною відмінністю від минулого року в компанії відзначають 100% забезпеченість технікою та комбайнами у необхідній для виконання термінів кількості.

«У деякі періоди була можливість проводити робочий процес лише половину дня, але оскільки забезпеченість технікою була на високому рівні, всі жниварські роботи виконані на 100% без втрат. Це сильна відмінність від минулого року», — наголошує головний агроном ГК «Прометей» Ілля Троїцький.

Ще однією відмінністю збиральної та посівної кампаній цього року агроном Групи називає необхідність невідкладно проводити всі польові роботи. 

«Відмінність цього сезону в тому, що хочеться одразу посіятись в екстреному темпі. Особливо у Баштанському районі, де ми починаємо сіяти завжди в середньому у другій декаді вересня. Причина в побоюваннях щодо прогнозів майбутньої холодної та малосніжної зими. Тому, для мінімізації втрат, хочеться посіяти раніше та отримати сходи вищої «якості», — каже він.

В компанії відмітили, що плани щодо врожайності та термінів виконані і вже зараз аграрії розпочали підготовку ґрунту до посівів наступного року.

Нагадаємо, за даними опитування, врожайність зернових понад 6 т/га отримали 15% фермерів.