12 липня 2017, 14:30, Урожай

У 2017 році Україна планує зібрати 24 млн тонн пшениці

Експерт зернового ринку компанії «Украгроконсалт» Єлизавета Малишко, прогнозує урожай зернових в 2017 році на рівні 60 млн тонн, повідомляє agrotimes.net.

За її словами, в цьому сезоні Україна збере близько 24 млн тонн пшениці. Оцінки врожаю кукурудзи знаходяться на рівні 26 млн тонн.

Вона додала, що в світі простежується тренд скорочення площ під зерновими культурами.

«За п'ять років посівні площі під зерновими культурами в Україні скоротилися на 12%. У поточному сезоні цей тренд неяскраво виражений. Скорочення площ в Україні під ячменем було компенсовано зростанням площ під озимою пшеницею», — уточнила Єлизавета Малишко.

Експерт зернового ринку додала, що в цьому році в Україні очікується високий урожай продовольчої пшениці через спекотну погоду, що сприяє підвищенню показників протеїну в пшениці.

Генеральний директор «УкрАгроКонсалту» Сергій Феофілов додав, що у зв'язку зі змінами кліматичних умов і вищою ціною на продовольчу пшеницю у наступному році відбудеться розширення площ під цією культурою.

Про щоденні зміни у ході збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».