5 серпня 2022, 13:30, Урожай

На Одещині завершили жнива, зібрали понад 2,5 млн тонн зернових і зернобобових

Підсумки збиральної компанії оприлюднили на сторінці Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин у facebook.

Зокрема, за оперативною інформацією районних РВА загальний вал (по підприємствах) склав понад 2,5 млн тонн зернових та зернобобових культур.

  • Озима пшениця: обмолочено 627,3 тис. га, намолочено 1,63 млн тонн.
  • Яра пшениця: обмолочено 6,9 тис. га, намолочено 14,1 тис. тонн.
  • Озимий ячмінь: обмолочено 268,6 тис. га, намолочено 691,8 тис. тонн.
  • Ярий ячмінь: обмолочено 44,3 тис. га, намолочено 82,6 тис. тонн.
  • Горох: обмолочено 20,1 тис. га, намолочено 26,5 тис. тонн.
  • Овес: обмолочено 1,2 тис. га, намолочено 1,3 тис. тонн.
  • Жито: обмолочено 0,5 тис. га, намолочено 0,8 тис. тонн.
  • Ріпак: обмолочено 139,5 тис. га, намолочено 242,4 тис. тонн.

«Спекотну збиральну кампанію завершено. Ми зібрали більше, ніж прогнозували. Північ Одещини згоріла, але останні опади врятували врожай на півночі регіону, тому нашу загальну врожайність можна вважати середньо-високою. З оглядом на воєнний стан та посуху, ми зібрали понад 50% від показника, який ми отримуємо в найкращі роки», — йдеться в повідомленні.

Директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова відмітила, що з наступного тижня в області стартує посівна кампанія під врожай 2023 року.

Читати також: Жнива озимих — це тільки початок: як жнивують та зберігають зерно в Контінентал Фармерз Груп?

Зазначається, що найбільшу площу обмолоту має Білгород-Дністровський район — 136 467 га, а найкращі результати по врожайності — Подільський — 32 ц/га.

«Жнива-2022 назавжди увійшли в історію нашої країни, як зразок мужності. Українська армія успішно боронить рідну землю. Аграрії Одещини не менш вперто ведуть свою боротьбу — за врожай, теперішній та майбутній. Фермери кажуть, що Україна без хліба точно не залишиться. У кожного свій фронт, але мета одна – перемога України!», — підкреслила Алла Стоянова.

Нагадаємо, аграрії Хмельницького району обмолотили 35% ранніх зернових і зернобобових.