5 серпня 2022, 11:57, Посівна

Озиму пшеницю сіяти будемо, скорочувати посівні площі — ні — Віталій Ставнічук

Про це розповів операційний директор компанії Віталій Ставнічук у матеріалі «Жнива озимих — це тільки початок: як жнивують та зберігають зерно в Контінентал Фармерз Груп?» на SuperAgronom.com.

«Озиму пшеницю сіяти будемо. У нас збалансована структура посівних площ, тому суттєвих змін у структурі ми не плануємо», — наголосив він.

Загалом же озимі в компанії заплановано розмістити на площі 93,7 тис. га, де 42,3 тис. га планується відвести під пшеницю, 16,1 тис. га — під ячмінь (11,4 тис. га обмолотилив цьому сезоні з урожайністю 6,37 т/га), 35,2 тис. га — під ріпак.

Читати також: Яку культуру посіяти в наступному сезоні? Попередні роздуми

Зберігати врожай озимої пшениці цього року в компанії збираються як у власних елеваторах, так і в полімерних рукавах (близько 30% урожаю всіх культур). Віталій Ставнічук зазначив, що цей варіант передбачається на випадок збоїв у реалізації і лише частково розрахований на зерно пшениці. Досвід зберігання зерна у полімерних рукавах в холдинзі мають.

«Пшениця на виході суха, а тому зберігання таким способом доцільне. Полімерні рукави придатні для довгострокового зберігання зерна понад рік. В 2021 році практика показала, що цей спосіб не складний і, що головніше, — надійний», — пояснив він.

Тоді в компанії практикували зберігання кукурудзи з вологістю 24-27% для подальшої переробки на термін до трьох місяців без погіршення якості.

Нагадаємо, на Тернопільщині діти вирощують борщовий набір і чай для ЗСУ.