12 липня 2017, 09:00, Урожай

Кернел впроваджує інновації щодо покращення стану ґрунтів

Про це SuperAgronom.com розповів Аркадій Лунгул, Керівник науково-дослідного відділу Дивізіону Агробізнес Кернел на Всеукраїнському Дні поля Компо Експерт, який пройшов у кластері «Дружба-Нова» на Чернігівщині.

«Застосування пестицидів, добрив, вибір насіння, точне землеробство — це все ми вже вивчили та оптимізували. Зараз ми більше зосередилися на дослідженні наших ґрунтів на мікробіологічному рівні та використанні біопрепаратів», — розповідає Аркадій Лунгул.

Біопрепарати в компанії зараз застосовують на площі 300 тис. га. Насамперед активно використовують деструктори стерні після соняшника, кукурудзи, озимої пшениці. Навесні агрегатами для внесення рідких стартових припосівних добрив також вносять азотфіксуючі та фосформобілізуючі біопрепарати з активними бактеріями. Крім того, впроваджується технологія внесення у ґрунт біологічних фунгіцидів.

«Минулого року завдяки цьому нам вдалося отримати прибавки врожаю сої – від 2 до 7 ц/га, та кукурудзи — до 10 ц/га. Гарантія високої ефективності біопрепаратів — вибір правильної технології та агрегатів для їхнього внесення», — говорить пан Аркадій.

Найближчим часом команда Кернел проведе повну оцінку стану ґрунтів на всіх полях та підбере комплекс біопрепаратів залежно від результатів дослідження. До речі, деякі засоби у компанії розробляють самотужки або ж у співробітництві з виробниками.

Нагадаємо, що «Кернел» — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку компанії припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію вона постачає у більш ніж 60 країн світу. З листопада 2007 року акції Kernel Holding торгуються на Варшавській фондовій біржі (WSE).