11 липня 2017, 18:00, Урожай

Агрохолдинг МРІЯ розпочав збиральну кампанію

Днями Агрохолдинг «МРІЯ» успішно зібрав озимий ячмінь на кластері «Південь» (Чернівецька область) та приступив до збору озимиї пшениці та ріпаку, повідомляє прес-центр компанії.

На черзі — горох, ярі ріпак, ячмінь, пшениця та озиме жито. Всього у Компанії під час літніх жнив планують зібрати врожай із загальної площі 58 тис. га. Найбільшу частку серед цих культур традиційно для «МРІЇ» займає озима пшениця — 35,7 тис. га.

На зборі ранніх зернових Компанія задіє одночасно понад 500 одиниць техніки: 108 комбайнів та 400 одиниць вантажного автотранспорту для вивезення врожаю з поля та транспортування його до елеваторів. Усі елеватори та зерносховища Агрохолдингу готові до прийому врожаю.

«Жнива стартували без яких-небудь проблем, але вже зараз можна сказати, що головними труднощами при зборі врожаю цього року будуть погодні умови. Прохолодне і вогке літо спричинило відтермінування планових дат початку жнив і загалом періодів збирання деяких культур. В таких умовах і ріпак, горох, і пшениця достигатимуть майже одночасно, тому всі господарства Західної України зіткнуться з тим, що збирати потрібно буде кілька культур в один період. У «МРІЇ» ми забезпечені всім необхідним, щоб впоратись зі жнивами в агрономічні терміни. Стосовно врожайності, то розраховуємо на рівень вище середнього по Україні», — повідомив операційний директор «МРІЯ Агрохолдинг» Андрій Григоров.

Паралельно зі збором врожаю Агрохолдинг здійснюватиме підготовку полів до осінньої посівної. Для обробітку ґрунту буде задіяна нова техніка. Нагадаємо, з початку 2017 року Агрохолдинг «МРІЯ» поповнив свій технічний парк на 38 одиниць техніки загальною вартістю 7,2 млн дол. та продовжує інвестувати у придбання нової техніки.

Збір пізніх зернових та зернобобових культур, а також цукрового буряку, «МРІЯ» планує розпочати вже у вересні.