24 липня 2022, 18:12, Насіння

Іспанські селекціонери вивели інноваційний сорт броколі — фіолетового кольору

Про це повідомляє Fresh Plaza.  

«Цей сорт є результатом 10-річних досліджень, і він завоює споживачів не лише завдяки своєму привабливому фіолетовому кольору, а й завдяки високій поживній цінності», — заявив Антоніо Ібарра, керівник відділу розвитку Brásicas de Sakata Seed Ibérica.

За його словами, яскраво-фіолетовий колір зумовлений високим вмістом антоціанів, на відміну від традиційної броколі.

Овочевий клин у Полтавській області збільшиться до 80 тисяч га

Читати

Згідно з дослідженням, яке порівнювало обидва види брокколі, Purple Magic містить високу концентрацію антоціанів, подібну до тієї, що спостерігається в полуниці, і втричі більшу, ніж у гранаті. Антоціани — це біомолекули з високою антиоксидантною дією, вони мають протиракові властивості, а також можуть принести користь серцево-судинній системі та зору людей. Крім того, згідно з цим самим дослідженням, на відміну від зеленої брокколі, фіолетова містить селен, що сприятливо впливає на серце і м’язи.

«Коли ми розробляємо сорт, ми намагаємося зробити його візуально привабливим і надати йому додаткову цінність порівняно з традиційними сортами. Purple Magic дає нам можливість споживати брокколі з іншим, більш потужним поживним профілем», — заявив Антоніо Ібарра.

Коли його запитали, чим він відрізняється від інших продуктів, таких як Redi, Антоніо сказав, що це перша брокколі з фіолетовим стеблом, тоді як вищезгаданий продукт – це пагони брокколі, які походять із зеленого стебла.

Зазначається, що споживання броколі зросло в геометричній прогресії за останні десять років і стало основним продуктом для багатьох споживачів.