20 липня 2022, 10:43, Урожай

Незважаючи на близькість до зони бойових дій, у ГК Прометей успішно завершили збирання ячменю

Як зазначає пресслужба компанії, незважаючи на високий температурний режим на початку червня, показник урожайності перевищив її прогнозний рівень.

«Наші землі розташовуються у безпосередній близькості до лінії фронту і наскільки напруженою буде ситуація найближчими днями, прогнозувати важко. Але ми плануємо вкластися у виробничий графік та завершити збирання ранніх зернових у оптимальні агротехнологічні строки. Намагаємося оптимізувати процес — після ячменю одразу приступили до пшениці, виконуючи одночасно основний обробіток ґрунту під культури наступного року», — зазначає Ілля Троїцький, головний агроном виробничого підрозділу ГК «Прометей».

За його словами, в найближчих планах виробничих підприємств:

  • завершення жнив на полях у Баштанському районі до 20 липня;
  • закінчення збирання урожаю в господарствах, більш віддалених від лінії фронту, — у третій декаді липня.

«Незважаючи на обстріл, жнива відбуваються легше, ніж до цього готувалася команда. Аграрії нашої Групи виходять у поля, до яких є доступ, немає дефіциту ні в комбайнах, ні в будь-якій іншій с/г техніці», — зазначають в ГК «Прометей».

І додають, що раніше вже повідомляли про реалізацію масштабного інвестиційного проекту, в рамках якого має намір закупити 100 нових моделей вантажного автотранспорту та до кінця року довести цей показник до 150 одиниць. Зміцнення підрозділу «Прометей Авто» продиктовано зараз переорієнтацією логістичних потоків на альтернативні морські напрями.

Читати також: Наступного року в Україні може виникнути критичний дефіцит зернових — Гороян