11 липня 2017, 11:45, Урожай

На Волині розпочалися жнива озимих зернових

Директор Департаменту АПР Волинської ОДА, Юрій Горбенко відзвітував про готовність аграріїв області до жнив, повідомляється на сайті установи.

У поточному році до збирання підлягають посіви зернових культур на площі 290,3 тис. га, з них:

  • озимі — 175,8 тис. га;
  • ярі — 114,5 тис. га;
  • ріпак — 28,3 тис. га;
  • соя — 40,0 тис. га.

Господарства планують отримати валовий збір на рівні минулорічних показників.

Найбільші площі до збирання зернових у Горохівському — 25 тис. га, Луцькому — 26 тис. га, Володимир-Волинському та Турійському районах — по 16 тис. га.

5 липня в області розпочалось збирання озимого ячменю. Першими до збору урожаю приступили аграрії в ТзОВ «Агропродукт-Горохів» і ФГ «Волинь Агро Ком». Наразі урожайність сягає понад 60 ц/га. Початок збирання озимого ріпаку очікується 14—16 липня а в третій декаді місяця — пшениці та інших ранніх зернових культур.

Наявна кількість зернозбиральної техніки у господарствах дозволить в оптимальні терміни, протягом 10—12 робочих днів, провести збирання ранніх зернових.    

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик наголосив, що координувати усі питання на час жнив буде Департамент АПР області, та акцентував на необхідності створення телефону гарячої лінії Департаменту АПР та Нацполіції, на який аграрії будуть звертатися при виникненні проблемних ситуацій.

Детальніше про хід збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».