18 липня 2022, 13:20, Україна

Ставка на біопаливо: Мінагрополітики стимулюватиме виробництво біоетанолу

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики. 

Під час онлайн-дискусії «Біоенергетика: виклики та можливості для заміщення імпортних енергоносіїв в Україні», яка відбулася 14 липня, Тарас Висоцький наголосив, що стимулом для інвестування аграрних компаній у вертикальну інтеграцію і виробництво тих чи інших видів біопалива є ціни на енергоресурси, які суттєво зросли, а також обмежені із початком війни можливості експорту базової с/г продукції — зернової олії.

«Сільське господарство є джерелом сировини для виробництва різних видів біопалива — від біометану до твердих видів біопалива. По-друге, ми разом із Міністерством фінансів та іншими відомствами підтримували розвиток виробництва біоетанолу. Прийнято законопроект №7401, який не тільки дозволяє активніше виробляти технічні та харчові спирти, а й біоетанол‎»‎, — зазначив він.

Міністр зауважив, що сировиною можуть бути як і культури, які безпосередньо вирощується на полях, так і відходи тваринництва та рослинництва. 

«‎Фактично те, що вважалося раніше елементами відходів і не оприбутковувалось, зараз може трансформуватись у зовсім іншу додану вартість»‎, — відмітив заступник міністра.

Нагадаємо, аграріям пропонують купувати сільгосптехніку за зерно.