13 липня 2022, 13:15, ЗЗР

Названі поширені помилки при внесенні пестицидів

Про це йдеться у блозі: «Як уникнути помилок при внесенні ЗЗР? Поради фахівців» на SuperAgronom.com.

Пестициди і температури їх застосування
Читати

Серед найбільш поширених помилок, які допускають аграрії при обприскуванні, фахівці виділяють, зокрема, недостатній моніторинг посівів, що призводить до несвоєчасного виявлення фаз бур’янів і культурних рослин і, як наслідок, запізнення з обприскуванням.

Окремий акцент робиться на приготування неякісної суміші, що значно може вплинути на кінцевий результат. У тому числі використання непідготованої води.

«У понятті непідготовлена вода криється холодна вода або вода з органічними частинками, які можуть потрапити до обприскувача або випасти в осад. Особливо, якщо вода використовується з водойм і не проходить очищення. Мало того, що ці частинки засмічують форсунки, що відображається на якості розпилення розчину, вони ще можуть зв’язуватися з діючою речовиною і вплинути вже безпосередньо на її якість і густоту суміші. Важливим є також pH води, адже він впливає на взаємодію води і діючої речовини. Лужне середовище може суттєво прискорити період напіврозпаду діючої речовини. Тож, щоб не залишилася в баці одна «свята» вода, дбайте про pH води для суміші», — йдеться у повідомленні.

У компанії LNZ Group додають, серед прикладів приготування неякісної суміші також порушення послідовності змішування препаратів-учасників бакової суміші, додавання до бакової суміші у приймальник одночасно декількох препаратів та не досягнення однорідності вмісту перед приготуванням робочого розчину. Все це може знизити ефективність дії препарату в рази. До інших не менш важливих помилок при внесенні ЗЗР, яких варто уникнути, відносяться:

  • неякісне промивання обприскувача;
  • використання одного типу форсунок для різних умов роботи;
  • робота розпилювачами з використаним ресурсом.

Нагадаємо, експерти озвучили методи застосування ЗЗР для уникнення появи резистентності.