11 липня 2017, 08:10, Світ

Через посуху Австралія ризикує отримати рекордно низький урожай зернових

За оцінками представників зернової корпорації Nidera, через несприятливі погодні умови, урожай австралійської пшениці цьогоріч буде однозначно нижчий, ніж рекордний минулорічний (35млн тонн) і коливатиметься в межах 24 —25 млн тонн, повідомляє agrimoney.com.

Експерти повідомляють, що через високі температури і надзвичайно малу кількість опадів, країна ризикує отримати найнижчий за останні 10 років урожай пшениці.

Національний банк Австралії прогнозує, що цьогоріч господарства зможуть отримати урожай на рівні 23,3 млн тонн. Проте, зважаючи на посушливу погоду, яка встановилася на більшій території країни в даний час, ряд експертів вважає, що навіть такий показник є завищеним. В результаті чого підсумковий показник валового збору зернових у поточному році може не досягти навіть 20 млн тонн, що приблизно на 40% нижче у порівнянні з минулим роком.

Аграрії повідомляють, що особливо несприятлива ситуація склалася в Західній Австралії. Опади, що випали в кінці червня, істотно не поліпшили ситуацію, в результаті чого врожайність зернових очікується на досить низькому рівні.