10 липня 2017, 18:00, Урожай

Попри складні погодні умови, господарства Сумщини планують зібрати понад 3 млн тонн зернових

Про стан посівів зернових культур, а також збитки завдані негодою, доповів заступник директора Департаменту АПР Петро Турчин, повідомляє Сумська ОДА.

По усіх категоріях господарств області площа посівів сільськогосподарських культур у 2017 році становить 1,13 млн га, що на 22 тис. га більше ніж минулого року. На даний час на більшості площ посівів озимої пшениці рослини знаходяться у фазі молочно-воскової стиглості. Посіви озимого ячменю в південних регіонах області на переважній більшості площ готові до збирання.

Град на Чернігівщині та Сумщині суттєво пошкодив майбутній урожай
Читати по темі

«У наслідок негативних погодних умов на території Білопільського, Краснопільського, Липоводолинського, Недригайлівського, Роменського, Сумського, Шосткинського районів та по місту Суми пошкоджено понад 29 тис. га сільськогосподарських угідь, зокрема посівів озимої пшениці, кукурудзи, соняшнику та сої. Це призведе до зменшення очікуваного валового виробництва сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств», — повідомив, Петро Турчин.

Посадовець зазначив, що згідно з попередніми розрахунками, не враховуючи пошкодження площ стихійними явищами, очікуваний валовий збір зернових культур урожаю 2017 року становить 3,4 млн тонн. З них ранніх зернових культур — 1 млн тонн, у тому числі пшениці — 823 тис. тонн, зерна кукурудзи — 2,4 млн тонн.

Наразі усі господарства області готуються до жнив та завершують підготовку зернозбиральної та зерноочисної техніки до збирання урожаю.

Детальніше про хід збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».