7 липня 2022, 18:00, Урожай

1 млрд грн збитків завдало рейдерське захоплення окупантами Мелітопольської черешні

Про це йдеться у матеріалі «Фіндиректор Мелітопольської черешні: Нам завдано збитків в 1 млрд грн. Врожай вивозиться до Криму та Білорусі» на Latifundist.com.

Названі заходи боротьби з поширеними хворобами суниці

Читати

Як зазначила Каріна Станчевська, фінансовий директор групи компаній «Мелітопольська черешня», під час  захоплення працівникам погрожували зброєю, а охоронцям навіть завдали ушкодження. Всім співробітникам було заявлено, що відтепер власником всього майна є невстановлені громадяни російської федерації з характерним «московським» акцентом.

«З цього моменту ми втратили контроль за нашими активами. Фактично було здійснено рейдерське захоплення компанії. Окупанти заволоділи автомобільною та сільгосптехнікою, нерухомістю та нашим врожаєм», — зазначила Каріна Станчевська.

За її словами, за мінімальними підрахунками, збитки становлять 1 млрд грн. 

«До війни ми були найбільшим виробником фруктів та ягід на півдні України. В першу чергу — черешні, суниці садової, яблук. Також ми спеціалізувалися на вирощуванні персиків, абрикос, слив, груш, винограду, малини, ожини тощо. Загальна площа наших садів та плантацій становила 1,2 тис. га, більшість з яких — нові насадження з використанням новітніх агротехнологій. В період збору врожаю ми працевлаштовували до 1 тис. сезонних робітників», — зауважила фіндиректорка компанії.