21 червня 2022, 09:02, Насіння

Підприємство з Хмельниччини вирощує функціональні зернові

Як повідомляє Суспільне Хмельницький, декілька років тому господарство розпочало вирощувати функціональні сільгоспкультури, і під сезон-2022 також посіяли голубозерний та голозерний ячмінь, чорнозерну пшеницю.

За словами головного агронома підприємства, Василя Косюка, споживання таких зернових корисніше, а продукти з них набули популярності у світі серед людей, які дбають про здоров’я. Функціональне збіжжя поки вирощують для внутрішніх потреб підприємства, яке має власні пекарні, крупорушки та виготовляє макаронні вироби.

«Ми готуємо з нашої функціональної пшениці та ячменю продукти здорового харчування. З чорнозерної пшениці робимо макарони, які мають природний шоколадний колір. З білої пшениці робимо пластівці, з голозерного ячменю — крупи. Поки працюємо для внутрішнього ринку. А далі, можливо, вийдемо і на зовнішні ринки», — каже Василь Косюк.

Насіння функціональних зернових, за словами головного агронома, цієї весни мали своє. Його розмножили в попередні два роки з зерна, наданого Селекційно-генетичним інститутом (Одеса).

Читати також: Василь Косюк: Ми вже зараз переглядаємо свої технології, аби пристосовуватись до подальшого погіршення погодно-кліматичних умов