20 червня 2022, 14:07, Посівна

Розраховували на 14 млн га, посіяно 13,5 млн га — заступник міністра

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на слова Маркіяна Дмитрасевича, заступника міністра аграрної політики та продовольства України.

За словами чиновника, враховуючи нинішні обставини, приблизно таку цифру і передбачали, хоча за більш оптимістичним прогнозом сподівались на 14 млн га.

Тарас Висоцький пояснив зміни у загальній структурі посівів під урожай-2022

Читати

Він додав, що не вдалося провести посівну в Луганській та Донецькій областях, а також у частині деокупованої Київської області, в частині Сумської і Чернігівської областей. Звісно, що й у тимчасово окупованих південних областях країни.

«Ми сподіваємося отримати приблизно 60 млн тонн зернових і олійних культур разом. Це десь трохи більше, ніж половина того, що ми зібрали минулого року», — зазначив заступник міністра.

Маркіян Дмитрасевич зачепив також тему зберігання прогнозованого обсягу урожаю.

«Ми розуміємо, що до кінця осені проблема зберігання може стояти дуже гостро. До початку повномасштабного російського вторгнення в нашому розпорядженні було складського зберігання на 75 млн т. Ті складські потужності, які зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях, ми оцінюємо в 10 млн т. Решта були або пошкоджені, або знищені», — розповів він.

І додав, що зважаючи на всі обставини, дефіцит потужностей для зберігання до кінця жовтня може становити від 10 до 15 млн т зберігання.