19 червня 2022, 12:30, Техніка

Внесення ЗЗР агродронами: українські розробники запустили AgTech-платформу

Про це повідомляє пресслужба компанії DroneUA.

У стартовій версії платформи FarmFleet реалізована послуга з внесення ЗЗР дронами-обприскувачами. Ринковий запуск заплановано на початок липня після завершення фінальних випробувань.

«Робототехніка дає можливість виконувати рутинні операції більш якісно, більш швидко, більш контрольовано і менше залежати від людського фактора», — повідомив Валерій Яковенко, співзасновник FarmFleet.

Повідомляється, серед вагомих переваг дронів над традиційною технікою — економія: до 95% пального, до 30% пестицидів, понад 90% води. Крім того, відсутність технологічних колій, нульове пошкодження високорослих культур, а також відсутність витрат на логістику, амортизацію, сервісну підтримку чи ремонт техніки.

Читати також: Внесення ЗЗР дронами: особливості застосування та екологічний аспект

На базі платформи FarmFleet компанії отримують комплексний супровід і менеджмент всіх процесів між клієнтом та виконавцем.

«На сьогодні ринок України нараховує понад 1500 одиниць дронів-обприскувачів як в руках аграріїв, так і сервісних компаній, яких функціонує близько сотні. Ринок швидко зростає і його об’єми потребують систематизованого інструменту для управління бізнес-процесами. На базі платформи сервісні компанії отримують комплексний супровід: від отримання замовлення, підписання документів, проведення оплати до повного управління ресурсами та командою», — зазначили у компанії FarmFleet.

Нагадаємо, в Австралії торік фермер посіяв агродроном соняшник.