7 липня 2017, 11:00, Урожай

Рекордного врожаю цьогоріч не буде — Леонід Козаченко

Президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко поділився своїми прогнозами стосовно цьогорічних показників урожайності в країні, повідомляє agroreview.com.

«Загальні показники та кліматичні умови в цьому році жорсткіші, ніж в минулому. Крім того, аграрії внесли менше мінеральних добрив, ніж торік», — повідомив Леонід Козаченко.

Така ситуація, за його словами, сталася внаслідок того, що виробник Osthem отримав передплату в розмірі 2,5 млрд від підприємств, а потім зупинив виробництво, не постачивши добрива. Дехто з аграріїв зміг отримати добрива з інших джерел, але величезна кількість господарств, особливо середні та малі, залишились без добрив.

«Не можу сказати, що такі природо-кліматичні умови радикально вплинуть на урожай, але є ризик, що зерна буде зібрано менше, аніж у минулому році. Через меншу кількість вологи, і меншу кількість добрив», — додав Леонід Козаченко.

Наразі всі громадські об’єднання аграріїв збираються підписати меморандум відносно мінеральних добрив, щоб не зірвати осінні роботи.

«Скоріше за все, зменшення урожайності буде спостерігатися в комплексі. Причиною є проблеми з закупівлею міндобрив та засобів захисту рослин. Про ці речі потрібно говорити, адже вплив на врожай природніх умов буде менш помітним, аніж скорочення посівних площ, яке вже відбулося», — повідомив віце-президента компанії AgroGeneration, Вадим Бодаєв.

Детальніше про хід збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».