6 липня 2017, 13:30, Урожай

Цьогорічні погодні умови на Полтавщині не сприяють отриманню високих врожаїв

На початку тижня, директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА відзвітував стосовно ситуації з вологозабезбеченням культур, та перспективами майбутнього врожаю, повідомляє np.pl.ua.

«На сьогодні викликає занепокоєння відсутність на території області ефективних опадів, що спричинило стрімке зниження вологозапасів під усіма сільськогосподарськими культурами, у верхніх шарах ґрунту волога практично відсутня. За таких складних умов у період наливу колосу озимих та ярих зернових культур, можливе зниження їх урожайності порівняно з минулорічним», — повідомив Сергій Фролов.

Цьогорічні погодні умови не сприяють високим врожаям. Не дивлячись на спокійну зиму, весняні заморозки та нинішні посухи призведуть до зниження показників. Господарства Полтавщини очікують зниження врожайності зернових до 34 ц/га, при минулорічному показнику в 45 ц/га.

Та, незважаючи на природні негаразди, цьогоріч аграрії області планують зібрати близько 800 тис. тонн зерна пшениці.

«З цього обсягу близько 70% матиме продовольчі якості. Враховуючи, що на випічку спрямуємо близько 140 тис. тонн, цього цілком достатньо для забезпечення потреб області», — запевнив директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

Початок збиральних робіт (озимі, ріпак та ячмінь) прогнозується з першої декади липня, озима пшениця та ярий ячмінь — із другої декади цього ж місяця. Масовий збір урожаю припаде на другу декаду цього місяця, повідомляють у Департаменті.

Також Сергій Фролов зазначив, що Департаментом агропромислового розвитку ОДА спільно з Головним Управлінням ДСНС України у Полтавській області розроблено комплексний план забезпечення протипожежного захисту об’єктів агропромислового комплексу області на цей рік.

Детальніше про хід збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».