21 травня 2022, 09:00, ЗЗР

Рішення щодо придбання страхових гербіцидів і фунгіцидів приймаємо по ситуації — Корнієнко

Про це розповів заступник головного агронома агрогрупи «Агрейн» — Тарас Корнієнко у матеріалі «Ситуація на «фронті» боротьби за здоров’я рослин — ринок ЗЗР налагоджується».

«Наприклад, по соняшнику ми завжди планували 2 фунгіцидні обробки, цьогоріч запланували поки що одну. Далі побачимо. Взагалі ж фунгіциди — це найбільша стаття затрат на захист, тож таким чином можна буде зекономити», — поділився аграрій та додав — «Ми не беремо весь обсяг фунгіциду наперед для профілактики, на всяк випадок — лише ті, що справді допоможуть зберегти потенціал врожаю, який ми заклали системою живлення і властивостями гібриду».

У нинішньому сезоні, як, власне, і в усіх попередніх, в компанії застосували однаковий підхід щодо закупівлі засобів захисту. Закупили на 100% усі препарати, які планували однозначно використовувати. 

«Тобто якщо йдеться про озимі, то це гербіцид і фунгіцид на першу обробку. Стосовно ярих, то ґрунтові гербіциди. А от по страхових гербіцидах і фунгіцидах вже рішення приймаємо по ситуації. Як правило, для соняшнику закуповуємо один фунгіцид для обробки по зірочці, якщо ж є загроза на полі, яка з’явиться раніше, то вже ситуативно закуповуємо препарат залежно від проблеми», — пояснив Тарас Корнієнко.

Таким чином в агрогрупі законтрактували всі ці препарати. Зокрема, ґрунтові гербіциди закупили у травні 2021 р. Зі слів Тараса Корнієнка, партнери чесно виконали свої зобов'язання щодо поставок. У комерційному департаменті компанії постійно моніторять ситуацію на ринку, а агрономи — посіви, щоб вчасно встигнути відреагувати щодо ситуації на полі.

Нагадаємо, погодні умови травня сприяють поширенню хвороб на плодових і винограді.