6 липня 2017, 12:30, Урожай

На Івано-Франківщині розпочато збирання озимого ячменю

Заступник голови райдержадміністрації Снятинського району, Івано-Франківської області, Микола Пішак відвідав ПФ «Богдан і Ко», де на полі площею 71 га розпочали жнивувати озимий ячмінь, повідомляє Снятинська райдержадміністрація.

У господарстві задіяні найсучасніші технології та новітня високопродуктивна зернозбиральна техніка, зокрема два комбайни марки Case IH 6140 потужністю 400 кінських сил, які якісно збирають зерно та подрібнюють пожнивні рештки.

«В період жнив головним завданням є збирання вирощеного врожаю в короткі строки, вчасно і без втрат — бо не те, що в полі, а тільки те, що в коморі може бути гарантом економічної стабільності господарства та дозволить планувати не таку вже й далеку посівну озимих», — зазначив перший заступник голови райдержадміністрації, Микола Пішак.

Фермери повідомляють, що на сьогодні погодні умови цілком задовільні для жнив. Урожаї озимих культур в хорошому стані, а результат залежить від оперативності проведення жнивної кампанії.

Детальніше про хід збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».