17 травня 2022, 10:35, Посівна

На контрольованій території Донеччини засіяли 443 тисячі га

Про це повідомляє Донецька ОДА з посиланням на заступника директора департаменту — начальника управління земельних відносин, водних ресурсів, економіки та інвестицій Олену Рибакову. 

Зараз на контрольованій території Донецької області залишилося 740 тис. га ріллі, на тимчасово окупованій території — 260 тис. га ріллі.

«Але ми маємо розуміти, що там також засіяні культури. Принаймні озимі, що засівалися восени, засіяні в повному обсязі. Маємо сподівання, що врожай також фермерам можна бути зібрати. Щодо контрольованої території, то наразі на поточну дату засіяно 443 тис. га (це 60% від усієї ріллі, що знаходиться на контрольованій території), у тому числі посіви озимих культур складають 300 тис. га», — зазначила Олена Рибакова.

Посівна в області триває. Із ярих культур вже засіяно 101 тис. га, це 23% від запланованої площі. Яра пшениця вже засіяна на 100% до прогнозу. 

Не засіяні на 100% ярий ячмінь, соняшник, кукурудза та картопля.

Олена Рибакова відмітила, що в департаменті мають оптимістичні сподівання на завершення весняно-польових робіт на території, де немає активних бойових дій.

Нагадаємо, посівна на Полтавщині вийшла на фінішну пряму.