13 травня 2022, 13:30, ЗЗР

Із призначених для України ЗЗР, що опинилися в портах Туреччини, знято блокаду

Про це повідомляє Latifundist.comз посиланням на відповідь Мінекономіки на колективне звернення ГС «Всеукраїнська аграрна рада» (ВАР), Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) та ГС «Український контроль аграрного захисту» (УКАЗ). 

У повідомленні сказано, що Міністерство транспорту та інфраструктури Республіки Туреччина як виняток дозволило перевезення таких вантажів по території своєї країни українськими перевізниками та не вимагає транзитних документів.

Зазначається, що інформацію про те, що вантажі вже надходять в Україну, підтверджують українські постачальники ЗЗР. Серед заблокованої у портах Туреччини продукції опинилася, зокрема, сировина для виробництва препаратів ALFA Smart Agro

«Ми вражені рівнем залученості українських та турецьких державних структур у вирішення проблеми. Наша компанія взаємодіяла з Мінагрополітики, Мінекономіки, і окремо вдячні Посольству України в Турецькій Республіці. І хоча на отримання та доставку вантажів ще знадобиться певний час, без кроку назустріч з боку Туреччини це було б взагалі неможливим‎»‎, — каже комерційний директор ALFA Smart Agro Тетяна Мосендз.