11 травня 2022, 14:50, Посівна

Темп посівної кампанії на 24% нижчий від минулорічного — Шмигаль

Про це повідомляє пресслужба КМУ.

«Завдяки злагодженій роботі аграріїв та держави ми доволі успішно проходимо цю найважчу в історії України посівну кампанію. Станом на 9 травня різними сільгоспкультурами вже засіяно 8,6 млн гектарів, що лише на 24% менше від минулорічних показників. Аграрії отримали більше 20 млрд грн пільгових кредитів за різними державними програмами. Ми допомогли з насінням, пальним, добривами. Все це для того, аби галузь не зупинялася та працювала на відновлення української економіки», — йдеться у промові Дениса Шмигаля.

Він додав, що попри прогнози та складнощі, аграрії та держава впоралися із завданням.

«У березні багато хто говорив, що проведення посівної стане одним із найбільших викликів для держави на економічному фронті. Підбиваючи проміжні підсумки, можемо сказати, що ми з цим завданням впоралися всі разом. Дякую всім дотичним за цю роботу», — додав він.

Прем’єр-міністр додав, що потрібно розуміти, що в наших нинішніх умовах посіяти урожай — це половина роботи. Інша половина залишається за збиранням та експортом. Він підкреслив, що питанням розширення експортних можливостей держава працює щодня: 

  • домовляючись з іншими країнами про розширення експортних можливостей через їхні порти; 
  • збільшуючи пропускну здатність нашого західного кордону;
  • покращуючи залізничну та автомобільну логістики; 
  • шукаючи шляхи розблокування нашої морської торгівлі разом з усіма міжнародними партнерами та організаціями.

Нагадаємо, овочевий клин у Полтавській області збільшиться до 80 тисяч га.