10 травня 2022, 18:07, Україна

Окупанти продовжують грабувати елеватори на Запоріжжі та Миколаївщині

Про це повідомляє пресслужба компанії ГК «Прометей».

«З території зерносховищного комплексу «Пологи» окупанти незаконно вивезли понад 100 т мінеральних добрив, які призначалися для реалізації фермерам у рамках програм підтримки сільгоспвиробників — партнерів ГК «Прометей», — йдеться в повідомленні.

Крім того, відомо про понівечені приміщення, оргтехніку, охоронну систему, а також про пошкоджену інфраструктуру окремих підрозділів елеватора. Працівники підприємства також повідомили про вивезення частини офісної техніки та меблів.

У «Снігурівського елеватора» схожі проблеми. За словами директора зерносховищного комплексу Тараса Шруня, щодня з території підприємства окупанти вивозять насіння соняшника і міндобрива. Відомо також про руйнування виробничо-технологічної лабораторії та охоронної системи, понівечених офісних меблів та оргтехніки.

«Російські варвари розкрадають продукцію, яка призначалася для наших фермерів, а також для відвантаження іноземним клієнтам. Ці мародери вивозять вантажі тоннами з елеваторів на тимчасово окупованих територіях, а те, що вивезти не хочуть, або не вдається — трощать. Вони руйнують усе на своєму шляху!», — поділилися в компанії.

Водночас, у ГК «Прометей» повідомили, що продовжуватимуть забезпечувати роботу тих активів, що знаходяться на безпечних територіях. Підприємства здійснюватимуть господарську діяльність, дотримуючись норм українського законодавства.

Читати: Експорт кукурудзи відновлюється: перший потяг дістався Австрії

«Пологівський» та «Снігурівський» зерносховищні комплекси не будуть вносити зміни до управління підприємствами. Разом з тим, незважаючи на пошкодження окремих підрозділів, роботу елеваторів вибудовано з урахуванням того, що ці активи на даний момент не завжди мають змогу здійснювати безперервну господарську діяльність. Загрози життю та здоров'ю працівників зерносховищ немає.

«Завдання ГК «Прометей» на даний момент — це забезпечення безпеки та якості товару на тих елеваторах, а також виробничих компаніях, де це можливо. Від цього безпосередньо залежить продовольча стабільність», — наголосили у прес-службі компанії.

За попереднім повідомленням компанії, у зоні ризику перебуває 8 зерносховищних комплексів з 33, що входять до елеваторного дивізіону Групи Компаній «Прометей».