10 травня 2022, 13:24, Насіння

Експорт кукурудзи відновлюється: перший потяг дістався Австрії

«На сьогоднішній день для нас дуже важливо підтримати українських фермерів та знайти рішення для експорту вирощеної продукції …», — підкреслюють в Агросем.

На шляху організації всього логістичного процесу з боку компанії Агросем було задіяно багато державних установ та посадовців, і ось перші 25 вагонів-хоперів вже дісталися замовника.

Читати: Оптимізація виробництва в умовах війни: поради фахівців

Перший потяг із українським зерном в Австрії урочисто зустрічала делегація на чолі із послом України в Австрії Василем Химинцем, міністеркою сільського та лісового господарства, екології та водних ресурсів Австрії Елізабет Кьостінгер, директором Агросем Олексієм Куликом та генеральним директором ÖBB (Австрійські федеральні залізні дороги) Андреасом Матта.

«Клієнти і в Україні, і в Австрії задоволені результатом, але процес був складний, особливо через різницю між шириною колій в Україні та Європі. Це потребувало пошуку станцій, де можна було б здійснювати перевантаження із українського потягу до австрійського, а також потрібно було з’ясувати наявність вільних вагонів в обох країнах. Але ми впевнені, що потяг курсуватиме щотижня, доставляючи продукцію до Європи. Ми маємо все зробити для того, щоб українські аграрії могли реалізувати свою продукцію в Європі по ринкових цінах», — зазначив Олексій Кулик.

Нагадаємо, воронки від ракет на полі експерти рекомендують перетворити у нові типи ландшафту.