2 травня 2022, 10:35, ЗЗР

Експерти порадили, як краще розкрити потенціал робочого розчину

Як зазначає Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT SCIENCE PARK», зазначає, що з огляду на нестабільність гідротермічних умов весняні обприскування культурних рослин засобами захисту рослин і мікродобривами можуть стати для аграріїв досить проблематичними. Адже через знижені або підвищені температури, їх різкі перепади, опади тощо знайти оптимальне «вікно» для обробки буває складно і доводиться працювати в тих умовах, що є. Тому в цей період препарати доцільно застосовувати разом з ад’ювантами.

«Правильно підібраний якісний ад’ювант допоможе зменшити негативний вплив погодних умов на ефективність обробки, підвищити проникність та розтікання робочого розчину, в рази збільшити площу контакту робочого розчину з листовою поверхнею культур і забезпечити кращу якість операції в цілому. Тож посіви та насадження гарантовано отримають необхідний захист — навіть за несприятливих погодних умов. Крім того, ад’юванти є незамінними при використанні контактних пестицидів на польових культурах і багаторічних насадженнях», — зауважує експерт.  

Він рекомендує в цьому разі застосування ад’юванту Інгрес (поліалкіленоксид модифікований гептаметилтрисилоксан). Діюча речовина продукту належить до класу органосиліконових сполук, що мають властивості суперрозтікання. Високий вміст трисилоксану є ключовим фактором, що впливає на швидкість розповсюдження робочого розчину по листовій поверхні. Трисилоксан дає змогу зменшити поверхневий натяг води/робочого розчину в 3,5 рази (до <20,5 мН/м), тоді як для води цей показник становить близько 73 мН/м.

Як захистити озимі та врахувати все — дайджест матеріалів

Читати

«Додавання цього ад’юванту до робочого розчину зменшує кут контакту крапель із поверхнею, що забезпечує розтікання та охоплення більшого, в кілька десятків разів, радіусу покриття поверхні листків. Крім цього, препарат діє і як пенетратор, сприяючи швидшому і кращому проникненню пестицидів та агрохімікатів через продихи, що нівелює негативний вплив факторів навколишнього природного середовища на молекули препаратів. Важливо, що ад’ювант неіонний, тобто не має заряду, а відповідно, не взаємодіє з молекулами пестицидів та агрохімікатів і не впливає на їх дію. Тож обравши Інгрес, ви забезпечите максимально ефективну та якісну обробку культур за будь-яких погодних умов», — стверджує Олександр Мигловець.