4 липня 2017, 14:30, ЗЗР

Захист суниці з використанням біофунгіцида Престоп

Продукт містить міцелій і спори високо агресивного ґрунтового гриба Gliocladium catenulatum штаму J1446, який зберігається на корені і надземній частині рослини протягом декількох тижнів і захищає їх від ряду поширених патогенів, повідомляє fruit-inform.com.

Застосування цього продукту для обробки ґрунту і субстратів захищає рослини від чорної ніжки, кореневого та прикореневого гниття, що викликаються грибами Phytophthora, Pythium, Rhizoctonia і Fusarium. Обприскування надземної частини рослин ефективно проти сірої гнилі (Botrytis spp.). Гриб G. catenulatum швидко колонізує поверхню коренів і агресивно конкурує з патогенами за місце існування і харчову базу. Крім того, його гіфи виділяють ензими, що руйнують клітини патогенів. Штам J1446 є факультативним сапрофітом, він розкладає і зберігається на мертвих рослинних рештках, що забезпечує хороший захист ран на рослинах від проникнення патогенів та підтримує на високому рівні популяцію корисної мікрофлори на поверхні рослини.

Для забезпечення високої ефективності цього біопрепарату його слід правильно застосовувати у відповідних для цього умовах. Якщо вологість і температура ґрунту і повітря сприятливі для розвитку інфекцій, вони також оптимальні для ефективної дії біофунгіциду Престоп.

Проведені фірмою Lallemand Plant Care випробування показали, що штам J1446 активно діє в широкому діапазоні температур повітря і ґрунту 15-25 ° C.

За даними фахівців фірми, оптимальна температура повітря для розвитку сірої гнилі Botrytis cinerea на надземній частині рослин 18-22 ° C, а для ґрунтових патогенів, що викликають чорну ніжку і кореневі гнилі, - 15-20 ° C до сходів рослин і 22-27 ° C після сходів.

Даний засіб придатний для застосування в інтегрованому захисті рослин і органічному виробництві широкого ряду культур, включаючи суницю і малину, в т.ч. з використанням джмелів. Його максимальні дози: 6 кг/га при обприскуванні проти сірої гнилі і 5 кг/га при внесенні в ґрунт або субстрат (із закладенням або з поливом) проти комплексу ґрунтових патогенів.