15 квітня 2022, 13:30, Світ

Австралійські аграрії об’єднуються, щоб підтримати українських колег

Про це пише Grainproducers.com.au, переклад SuperAgronom.com.

Нещодавно було запущено звернення від Aussie Grain4Ukraine з призовом до австралійських аграріїв вивішувати українські прапори на сільгосптехніці під час сівби та ділитись фотографіями в соціальних мережах з хештегом #AUSSIEGRAIN4UKRAINE.

«Ми хочемо, щоб аграрії України знали, що вони мають підтримку в усьому світі», — йдеться в повідомленні. — Щоб розширити цю справу аграрії будуть жертвувати зерно цьогорічного врожаю».

Зазначається, що був сформований підкомітет виробників зерна Австралії (GPA), який очолюють самі аграрії, для проведення кампанії зі збору коштів та прямої цільової гуманітарної підтримки українців у відповідь на вторгнення росії в Україну.

Читати по темі: У Євросоюзі відмовляються від російських калійних та складних добрив

«Ціни на зерно зросли у зв’язку з цим конфліктом і ми хочемо внести частину отриманого прибутку до загального блага людства. Частину зерна ми передаємо на продаж для цієї мети. Ми хочемо, щоб інші австралійські аграрії зробили те ж саме. Ці кошти будуть спрямовані на програми, які допоможуть українським сільгоспвиробникам та їхнім громадам у довгостроковому відновленні», — кажуть представники GPA.

Члени підкомітету та аграрії із Західної Австралії, Девід Фулвуд, Саймон Волворк та Бред Джонс, сказали, що вони вітають подібний рух в підтримку українців.

«Багато з нас мають близьких друзів в Україні, які вирощують пшеницю так само, як і ми, але зараз вони переживають щось, що ми тут, в Австралії, не можемо повністю усвідомити. Це наш спосіб вжити позитивних дій, щоб допомогти їм і дати зрозуміти, що нам не байдуже», — сказав Бред.

Читати по темі: США обмежили росії та білорусі доступ до мінеральних добрив та хімікатів

©Микола Деркач, SuperAgronom.com, 2022