14 квітня 2022, 12:00, ЗЗР

Експерт порадив надійні засоби для захисту кукурудзи від бур’янів

Про це розповів Сергій Уваров, менеджер з розвитку технологій компанії LNZ Group.

«Залежно від потенціалу поля, який оцінюється шляхом тривалих спостережень за врожайністю тієї чи іншої культури, визначається схема гербіцидного захисту культури. Також, в поточному році поряд з погодними коливаннями на вибір гербіцидного захисту кукурудзи вплинули воєнні дії, які не дають змогу прогнозувати можливості застосування страхових гербіцидів у рекомендовані фази. Тому, для уникнення конкуренції між сходами кукурудзи та бур’янами необхідно застосовувати ґрунтові гербіциди проти широкого спектру дводольних та злакових бур’янів», — зазначає експерт.

Наприклад високою ефективністю володіє бакова суміш, яка включає системний селективний гербіцид ґрунтової дії для боротьби з дводольними бур’янами, Айдахо (тербутилазін, 500 г/л) в нормі 1,5 л/га та ґрунтовий досходовий селективний гербіцид для боротьби з однорічними злаковими та деякими дводольними бурянами — Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) в нормі 2,0 л/га, — каже пан Уваров.

Читати по темі: Експерт розповів, як провести гербіцидний захист посівів соняшника

Використання ґрунтових гербіцидів передбачає в подальшому можливість внесення післясходових гербіцидів в мінімальних рекомендованих нормах за умови наявності бур’янів, а в деяких випадках взагалі відмовитися від їх внесення.

Для відпрацьованої системи захисту кукурудзи, яка передбачає внесення лише страхових гербіцидів, бренд DEFENDA пропонує широку лінійку високоефективних страхових гербіцидів:

«В цілому, як свідчать польові дослідження та власний виробничий досвід, комбінована система захисту, що передбачає застосування ґрунтових і страхових гербіцидів, забезпечує отримання найвищої врожайності зерна кукурудзи», — підкреслив менеджер з розвитку технологій компанії LNZ Group.