4 липня 2017, 10:30, Урожай

На Черкащині негода знищила 7 тисяч посівів різних культур

На Черкащині підраховують збитки, які спричинила негода. Крім пошкоджених будівель та ліній електропередач, буревій та град наробили лиха на полях та городах. За попередніми підрахунками, в області знищено понад 7 тисяч гектарів посівів різних культур, повідомляє provce.ck.ua.

Загальну картину збитків по Черкаській області станом на 3 липня охарактеризував начальник Управління АПР Черкаської ОДА, Ігор Колодка.

«Найбільше постраждало Лівобережжя. Зруйновані зерносклади, дахи ферм, знесено з місця одне зерносховище ТОВ «Нібулон»,  сильно постраждали посіви. Знищено 400 га. сої, 60 га. посівів пшениці. По лівій стороні Канівського району, особливо в селі Ліплява, на полях Дніпровської філії ПАТ «Урожай» негода знищила 360 га сорго, 390 га соняшнику, 132 га ріпаку, 1097 га кукурудзи, 140 га сої та 260 га пшениці», — повідомив начальник Управління.

За його словами, частково знищені посіви у Драбівському — понад 400 га, та в Уманському районах — понад 2 300 га різних сільськогосподарських культур, постраждали технічні приміщення господарств. У Шполянському районі в селі Ярославка також зруйновано технічні сільськогосподарські приміщення та зерносховище.

«Загалом обстеження за першу добу показало, що знищено понад 7 тисяч гектарів посівів. Вивчення продовжується і надалі, проте, збитки мають тенденцію до збільшення», — додав Ігор Колодка

Наразі у постраждалих районах створено спеціальні комісії. Вони складають акти та підраховують збитки. Але вже зараз зрозуміло, що сума для області завелика. Самотужки компенсації виплатити не має можливості.