7 квітня 2022, 15:00, Україна

Використання безпілотників цивільними без узгодження з ОВА суворо заборонено

Про це йдеться в опублікованій прес-службою Мінагрополітики пам'ятці.

«Для можливості забезпечення належного використання безпілотних повітряних суден у сільському господарстві суб’єктам господарювання необхідно звернутися до відповідної обласної військової адміністрації на предмет можливості використання на конкретній території (у районі) безпілотних повітряних суден», — йдеться в повідомленні.

Рішення щодо можливості використання повітряного простору безпілотними повітряними суднами в конкретній області ухвалює Генеральний штаб Збройних Сил України.

Читати по темі: Сапер розповів про виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на полях

Також в пам’ятці зазначається, що із метою забезпечення продовольчої безпеки держави Мінагрополітики спрямувало листа на обласні військові адміністрації щодо вжиття заходів для надання можливості своєчасного проведення комплексу весняно-польових робіт: зокрема, щодо пересування сільськогосподарської техніки без обмежень руху польовими шляхами та її роботи на полях, у тому числі під час комендантської години. Обласні військові адміністрації мають прийняти рішення про такі заходи на місцевому рівні, за роз’ясненнями потрібно звертатися до них.

Більше інформації щодо проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного часу читайте у пам'ятці.