7 квітня 2022, 13:30, Посівна

На Київщині та Чернігівщині стартувала посівна кампанія 2022

Про це розповіли у прес-службі агропідприємства «Земля і Воля», що із зембанком 32,5 тис. га входить до Топ 100 латифундистів України.

«Такої весни в Україні не було впродовж вісімдесяти років. Як і в колишню окупацію, так і тепер доводиться селянам гадати ранньої весни: сіяти чи не сіяти під звуки канонади і в оточенні ворожих танків? У товаристві «Земля і воля» дружно сказали: «Сіяти! Тримайся землі, то не впадеш, і голодним не будеш!» — йдеться в повідомленні.

Так, майже дві сотні сучасних тракторів щоденно виходять у поле, в тому числі вісімдесят американських класу John Deere.

Читати по темі: Микола Сольський розповів, які культури вигідно сіяти цьогоріч

«На ранок 5 квітня вже закрито вологу на 19 тис. га, найбільше (майже на 4 тис. га) — на полях Браницького відділку. Незважаючи на нестійкі погодні умови і воєнні дії, вже більше як на 12 тис. га внесена цінна азотна пожива — безводний аміак», — повідомляють у агрокомпанії.

Зазначається, що озимі зернові культури підживлено вчасно, на полях наразі виконуються всі необхідні агротехнічні заходи. Також господарство приступило і до сівби ранніх зернових, зокрема ячменю посіяли вже 90 із 490 га запланованих.

«Нещодавно працівники ТОВ «Земля і воля» одержали місячну зарплату, кілька мільйонів податку від якої надійшли в державну скарбницю, на підтримку армії», — резюмували в компанії.